Can Cruset de Greansola, és una masia catalogada que data de l'any 1700 aproximadament, forma part d'una finca agrícola d'unes 12 hectàrees i on els seus propietaris sempre s'han dedicat a cultivar la terra. La Gemma ens explica una mica més sobre l'establiment:
Parla’ns sobre el teu establiment...
L’allotjament està situat dins de la nostra finca de vinyes ecològiques. Forma part de la mateixa construcció on també hi ha la masia principal, que data del 1800 i on vivim i treballem nosaltres. La zona d’allotjament és independent, amb el seu propi i gran espai exterior i molt ben situada a dalt d’un turó, entre els pobles de Torrelles de Foix i Sant Martí Sarroca. Aquesta ubicació ens aporta unes vistes immillorables, tranquil·litat i proximitat als serveis bàsics. També fem venda de productes propis, sobretot del nostre oli d’oliva arbequina.
Què aporta l’entorn? La gent hi va també perquè hi ha mar, muntanya, llocs històrics o culturals a prop?
Estem immersos entre vinyes i muntanya. Molt a prop hi ha l’espai d’aigua del riu Foix i la riera de Pontons; també hi ha el Santuari de Foix i el conjunt monumental de Sant Martí Sarroca; a 12 km tenim Vilafranca del Penedès, amb importants tradicions culturals; i a 35 min en cotxe hi ha la zona marítima del poble de Vilanova i la Geltrú.
Quines activitats hi dueu a terme, i quines tenen més èxit?
Nosaltres oferim les experiències agrícoles: en funció de l’època de l’any els nostres hostes poden conèixer i practicar les feines a pagès, de vinya i olivera; i si hi ha petits, d’hort. Poden acompanyar aquestes activitats amb visites a un celler i al trull d’oli, i combinar-les amb una excursió a algun lloc proper, per exemple a les barraques de pedra seca en el cas de la zona dels oliverars.
Can Cruset és punt d’informació turística per la Diputació de Barcelona, i per això també podem orientar o informar sobre qualsevol altre servei de la zona, ja sigui públic o privat.
Quin tipus de públic ve normalment al vostre establiment?
Sol ser públic de l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot famílies amb infants, perquè els hi mostren la vida a pagès; grups d’amics per trobar-se, fer esport i gaudir de la natura; parelles per descansar i desconnectar de la vida a ciutat; i algunes persones amb animals de companyia. Per a nosaltres tothom és benvingut.
Quina és la millor època per anar-hi?
Al setembre i octubre, en època de verema, i al novembre i desembre, a l’època de la collita d’olives.
Què recomaneu a una persona o persones que estiguin pensant en anar a un establiment d’aquest tipus?
Que preguntin tot allò que no sàpiguen; que es deixin aconsellar pels propietaris i per la gent del territori; que saludin la gent que es trobin pels camins; que siguin respectuosos amb els conreus, els fruits, els animals i les plantes; i sobretot que gaudeixin molt de la nova experiència, de segur que els agradarà!
Amb la col·laboració de: